AGRI-Smart

Abordarea transformării digitale prin dezvoltarea pregătirii, rezilienței și capacității digitale

Ideea acestui proiect este de a dezvolta competențe digitale și de a oferi cunoștințe și conștientizare cu privire la tehnologiile de precizie care pot fi utilizate în domeniul agriculturii pentru a o face mai durabilă și de mai bună calitate.

CONTEXT

Cu o populație mondială în creștere estimată de Națiunile Unite la peste 9 miliarde de oameni până în 2050, modelele de consum se schimbă și se estimează că cererea de alimente va crește cu 70%. Cu toate acestea, modelul nostru agricol actual nu este potrivit pentru a răspunde cererilor viitoare și va trebui să facem unele schimbări în producția agricolă. O producție durabilă ar fi realizată nu numai prin gestionarea economiei, ci și prin includerea altor factori precum fertilitatea solului, eroziunea solului sau utilizarea apei. În acest context, agricultura digitală a apărut ca un model promițător pentru a ajuta la atingerea acestor obiective prin intermediul tehnologiei de precizie. Cu aceste premise, proiectul de parteneriat de cooperare „AGRI Smart” (AGRI) urmărește:

ACTIVITĂȚI

Activitățile care vor fi implementate pe durata de viață a proiectului vor fi următoarele:

Realizarea unui ghid

adresată tuturor adulților interesați de subiect. În acest scop, partenerii vor folosi sondaje pentru analiza nevoilor, cercetare, interviu cu profesioniști și metodologii de evaluare inter pares; Ghidul care explică conceptul de agricultură de precizie și cum poate ajuta la atingerea unui model de producție mai durabil. Ghidul va conține o ultimă generație în țările implicate în ceea ce privește tehnologiile de precizie aplicate industriei agricole cu câteva exemple de cele mai bune practici agricole de precizie pentru a arăta beneficiile utilizării acestora și a încuraja viitorii antreprenori să le ia în considerare. Ghidul se va adresa adulților interesați de subiect

Producerea unui format de instruire

adresată formatorilor/educatorilor adulților. Partenerii vor implementa rezultatele prin realizarea de cercetări, metodologia de evaluare inter pares, pilotarea formatului de instruire, implementarea atelierelor locale, colectarea de feedback; Formatul de formare va oferi grupului țintă câteva instrumente și metodologii care să fie utilizate și reproduse la nivel local pentru a oferi noi abilități și cunoștințe tinerilor adulți care ar fi interesați de antreprenoriatul agricol cu privire la modul de a începe o afacere în agricultură. Formatul de formare va conține module care tratează abilitățile antreprenoriale aplicate agriculturii, inclusiv abilități digitale pentru tinerii adulți care urmează să fie pregătiți pentru un nou model de agricultură (analiza de date, inteligență artificială, comunicare pe rețelele sociale etc.).

Crearea unei comunități sociale

pentru a fi folosit de fermierii interesați/folosind agricultura de precizie și dispuși să împărtășească și/sau să discute despre experiența lor cu privire la practicile agriculturii de precizie. comunitatea socială pe o platformă web unde fermierii își pot împărtăși experiența cu tehnologiile de precizie utilizate în afacerea lor agricolă, pot discuta cu alți fermieri despre aceste tehnologii și despre datele pe care le-au colectat pentru a îmbunătăți metodele de agricultură și a obține produse de mai bună calitate și mai durabile.

Parteneri

Fundația Sieneva

CHERKA TROVA

PROIECT BIGBOSS

Agencija za ruralni razvoj Zadarske zupanije

Mine Vaganti ONG

SC PSIHOFORWORLD